Steungroep Plant een Olijfboom okt 2015

Op 11 oktober is er een filmmiddag met voordrachten en discussie georganiseerd door de steungroep Plant een Olijfboom in theater “De Franse School” in Culemborg.

Er was een boeiende bijdrage van voormalig premier Dries van Agt, tevens erevoorzitter van The Rights Forum, en beeldend kunstenares Ingrid Rollema. Van Agt sprak vooral over het wegkijken en de immoraliteit van de Internationale Gemeenschap. Ingrid sprak namens Stichting HOPE aan de hand van kindertekeningen over kind, trauma en kunst. Tussen de twee hoofdfilms in werd de film What’s going on? van Marsel Loermans en Ingrid vertoond. De vrolijke prachtige mensen in deze clip stonden in schril contrast met de twee hoofdfilms en kreeg een luid applaus.

De hoofdfilm ‘The Attack’ is een thrillerachtige film over de Israëlisch-Palestijnse chirurg Amin die zijn vrouw verliest bij een bomaanslag. ‘Where Should The Birds Fly’ is een indrukwekkende film-documentaire over het feitelijke leven van alledaagse mensen die met een sterke wil tot overleven het leven vieren in een land waar niemand weg kan. Hoofdpersonen in de film zijn twee jonge vrouwen, Mona Samonni 12 jaar en de filmmaker Fida Qishta 27 jaar oud. Deze film sloot naadloos aan op het werk van de Open Studio in Khan Younis.

Stichting HOPE wil hierbij werkgroep ‘Houd Hoop Levend – Plant een Olijfboom’ van harte bedanken voor de uitnodiging, goede organisatie, het prachtige etentje na afloop en de morele en financiële support.